woensdag 24 augustus 2011

Mercy Ministries in Nederland?

Het is al weer enige tijd geleden dat wij, Ben en Hannelies van der Heijden in contact kwamen met het werk van Mercy Ministries in Engeland. Deze contacten ontstonden door onze reizen naar Abundant Life Church in Bradford (zie www.alm.org.uk). In deze gemeente is een sterke mate van maatschappelijke betrokkenheid die op allerlei verschillende manieren tot uitdrukking komt. Mercy Ministries is één van de uitdrukkingen van die betrokkenheid.

Mercy Ministries heeft in de omgeving van Bradford een huis waarin jonge vrouwen in een programma van zes maanden worden opgevangen in verband met problemen op het gebied van eetstoornissen, zelfbeschadiging, depressie en ieder ander gevolg van misbruik in welke vorm dan ook. Met meer dan 25 jaar ervaring richt Mercy zich op alle aspecten van het gezond worden van de jonge vrouwen: lichamelijk, geestelijk en emotioneel en richt zich hierbij op de aanpak van de wortel van de problemen. Doel is niet alleen dat de vrouwen het programma doorlopen en voltooien, maar dat zij tevens de bestemming voor hun leven mogen ontdekken en daarin mogen gaan wandelen.

Wij zijn onder de indruk van de resultaten van dit werk en bidden dat er op een dag ook zo'n huis in Nederland mag ontstaan. Tot die tijd willen wij ons toeleggen op het bekend maken van het werk van Mercy Ministries. Voor hen die de Engelse taal beheersen is er veel informatie te vinden via de verschillende websites van Mercy Ministries. Via onder andere deze blogsite willen we ook aan Nederlandstaligen meer informatie beschikbaar stellen. Houdt u deze site dus goed in de gaten!

Mercy Ministries US: www.mercyministries.org
Mercy Ministries UK: www.mercyministries.co.ukGeen opmerkingen: